lördag 30 januari 2010

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009) Betyg: 4/10


Ett tunnelbanetåg i NYC tas gisslan av en grupp kriminella ledda av John Travolta. De överlämnar sina krav till trafikledningscentralen där Denzel Washington blir kontaktperson för kidnapparna.

Det här är en film av Tony Scott, som tidigare har gett oss filmer som Top Gun, Spy Game, Deja Vu och Enemy of the State. Det märks att det är en kompetent filmmakare som snickrat ihop Pelham. Men det här är en väldigt ordinär story, men snyggt gjord och bra berättad.

Det är ettt gäng kända skådespelare, förutom tidigare nämnda även James Gandolfini från Sopranos, Luis Guzman och John Turturro. Dock är det ingen insats som är något extra, utan det känns som en dag på jobbet och en rejäl lönecheck för gänget.

Man blir fast i filmen medan man ser den, men egentligen så är den väldigt förutsägbar. Efter en kvart så hade jag hittat twisten på filmen, som man fick vänta en timme till på sen. Men som sagt, den är underhållande medan man ser filmen. Men idag, efter en natts sömn efter att jag sett filmen, så har jag nästan totalt glömt bort filmen. Slutsatsen kan inte bli annat än att det här är en bagatell, men en hyggligt underhållande sådan.

Betyg: 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar