söndag 17 januari 2010

Sommaren med Göran (2009) Betyg 6/10


Så var det dags för TV-favoriterna från Hey Baberiba att att ge sig på att göra film. Sommaren med Göran är skriven av Peter Magnusson som även spelar huvudrollen som Göran, en eventfixare som drömmer om den stora kärleken. Han tror sig ha hittat den i flickvännen Sofia (Alexandra Rapaport), men när han friar till henne så går det åt skogen och de gör istället slut. Göran hittar dock snabbt ett nytt objekt för sina drömmar.

Peter Magnusson är ingen stor skådespelare, men han klarar sig med ett godkänt betyg. Baberiba-kollegan David Hellenius är däremot rätt usel, och han kanske ska hålla sig till sketcher och programledarskap. Alexandra Rapaports rollfigur är så vidrig att det blir en av filmens främsta behållningar. Gamle Lorryfavoriten Peter Dalle gör ett gästspel som Görans chef, men det känns poänglöst.

Det här är en ganska ordinär komedi. Handlingen är tunn och känns inte särskilt genomarbetad, fokus är på skämten och kul karaktärer. Varenda tjej i filmen uppvisar frånstötande drag, och det finns inte en enda normal vettig person i hela filmen. Men det är sånt som gör att det här ändå blir en ganska lyckad filmstund. Det är tätt mellan skratten och det är en hel del dråpliga situationer.

Jag vet att det här är en film som de flesta har sett på bio eller att kommer att se på video eller TV i framtiden. Och det är inget illa med det. Det finns betydligt sämre saker att ha för sig än att i 90 minuter skratta gott tillsammans med Peter Magnusson.

Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar