torsdag 7 januari 2010

Drag me to hell (2009) Betyg: 5/10


Visst hade man vissa förväntningar på vad Sam Raimi skulle åstadkomma när han åter igen gav sig på att göra skräckfilm efter några år med Spider Man (där han ju regisserat samtliga 3 filmer). För det var ju med skräckfilmen Evil Dead som Raimi fick sitt genombrott i början av 80-talet.

Drag me to hell handlar om Christine, en ung kvinna som i sitt arbete på bank kommer i kontakt med en gammal zigenerska som är på väg att bli vräkt från sitt hus. Christine hjälper inte den gamla kvinnan trots att hon bönar och ber, och som hämnd så lägger hon en förbannelse över Christine. Förbannelsen är i högsta grad verklig och Christines liv blir ett helvete. Och det är dit hon nu är på väg, mot helvetet med stormsteg.

Det är en ganska bra story framställd i en spännande, lite lagom otäck, film. Jag är inte överdrivet förtjust i skräckfilmsgenren, och den här filmen har en eller två vändningar för mycket för min smak. Ni vet den där känslan som ibland infinner sig "ska det aldrig ta slut". Den som är skräckfilmsälskare kommer sannolikt att älska filmen.

Betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar