fredag 6 augusti 2010

Notting Hill (1999) Betyg: 9/10


En klassiker inom genren romantisk komedi. Julia Roberts spelar filmstjärnan Anna Scott som vid ett besök i London kliver in i en bokhandel ägd av William Thacker (Hugh Grant). Efter ett par snabba förvecklingar uppstår tycke mellan de två. Men kan det verkligen funka med en romans mellan en superkändis och en fullkomligt anonym "vanlig kille"?

Richard Curtis, som även skrivit bl a Fyra bröllop och en begravning, Black Adder, Mr Bean och Love Actually, står för manus. Hugh Grant är som vanligt strålande för denna typ av roll, och samspelet mellan honom och Julia Roberts klickar till 100%. Bra castat även i birollerna, så som Tim McInnerny (för mej evigt ihågkommen som Percy i Black Adder) i rollen som en av Williams vänner. Och som alla som har sett filmen inser, man kan inte blunda för Rhys Ifans lysande insats i rollen som Williams excentriske inneboende. Humor!

Notting Hill är smart skriven och är rakt igenom rolig och mysig. Som vanligt så är det mot slutet när lösningar ska frambringas som det blir aningen krystat, men i Notting Hill så lyckas de riktigt bra och vi undviker de värsta typerna av bottennapp.

I mitt tycke så är detta en av de allra bästa romantiska komedierna någonsin och därav förtjänar den ett riktigt högt betyg.

Betyg: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar