söndag 8 augusti 2010

The Ghost Writer (2010) Betyg: 7/10


Roman Polanski har regisserat den här thrillern som baseras på en bok av Robert Harris. Kanske på grund av Polanskis "juridiska" problem så var det ett tag sedan hans förra film släpptes. Om man tittar på hans resumé med filmer som Chinatown, Frantic, Rosemary's Baby, The Ninth Gate, Tess och The Pianist så blir man ju onekligen sugen på att se vad han hittat på den här gången.

Ewan McGregor spelar en ung författare som får i uppdrag att agera spökskrivare för den förre brittiske premiärministerns kommande självbiografi. Denne politiker Adam Lang, som spelas av Pierce Brosman, har pensionerat sig tillsammans med sin hustru på en ö utanför USAs östkust. Författaren anländer till huset i samma veva som en skandal kring Lang börjar figurera i pressen. Finns det något i materialet till boken han arbetar med som kan ha med denna skandal att göra?

McGregor levererar som vanligt. Brosnan är riktigt bra. Men de skådespelarinsatser som är allra roligast att se är Kim Cattrall (Sex in the City) som spelar Langs assistent, och James Belushi som bokförläggaren. Inte de typiska roller som vi numera är vana att se dem i, och bägge två gör det riktigt bra.

Klart sevärd thriller, inget nytt under solen dock. Men den är välgjord och spännande.

Betyg: 7/10

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig. Tycker till om med den kan få en 8 pga slutet.

    SvaraRadera