måndag 27 december 2010

Scott Pilgrim vs. the World (2010) Betyg: 8/10


Så var det dags för ännu en film med den just nu oerhört heta Michael Cera. Efter genombrottet som George Michael Bluth i den lysande tv-serien Arrested Development så har filmkarriären satt fart för fullt. Efter en roll i Superbad så nådde han stora höjder med Juno, och vi har på senaste åren sett honom i bra filmer som Youth in Revolt och Nick and Norah's Inifinite Playlist. (Samtliga finns recenserade här på Bearpath Movies.)

I Scott Pilgrim vs. The World möter vi Cera i rollen som indierockbasisten Scott Pilgrim som förälskar sig i den spännande Ramona Flowers och för att vinna henne blir tvungen att bekämpa hennes sju ondskefulla ex-älskare. Med sitt band Sex Bob Omb

Filmen är baserad på en serie "grafiska noveller", eller serietidningar som jag skulle kalla det till dess att A. Markström protesterar. Den utspelar sig i en dataspelsaktig värld, ej att förblandas med serietidningsvärldarna vi på senare år mött så många gånger i filmer. Detta blir extra tydligt i fighterna mot de sju ex-en. Handlingen är ganska banal, och om den hade berättats på ett mer traditionellt sätt så hade det blivit en miserabel film. Men genom den annorlunda approachen och en riktigt kul dialog så får vi en film som verkligen sticker ut på ett positivt sätt.

Rekommendation: Ha en kul kväll tillsammans med Scott Pilgrim.

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar