fredag 5 mars 2010

Fantastic Mr. Fox (2009) Betyg: 6/10


Med spänning såg jag fram emot nästa film från Wes Anderson. Efter fantastiska filmer som Rushmore, The Royal Tenenbaums och Life Aquatic så var det dags för honom att ge sig in i den animerade filmens värld. Med Roald Dahls klassiska barnsaga om Fantastic Mr Fox hittade han ett äventyr som han dedikerat gav sig an.

Filmen handlar om räven Mr Fox och hans familj. När hans fru blev gravid så lovade han henne att hans vilda dagar (stjäla hönor etc) var över. Nu ett par år senare så kittlar det lite i tarmen, och han bestämmer sig för att i smyg ge sig ut på några väl valda tjuverier. Han ger sig an familjens grannar bönderna Boggis, Bunce och Bean (one fat, one short, one lean). Efter att ha genomfört tre lyckosamma kupper, slår bönderna sig samman för att en gång för alla göra sig av med den erbarmerliga räv som plågar dem.

Filmen är snyggt gjord i stop-motion-animering. Det är en kul dialog. Karaktärernas röster görs av duktga etablerade skådespelare som George Clooney (Mr Fox), Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe och (Wes Anderson ständigt återkommande kompis) Owen Wilson. Men det är ändå något som saknas för att jag ska bli riktigt trollbunden. Handlingen är lite tunn och förutsägbar. Trots detta en oerhört charmig film som även många barn (dock inte de allra minsta) kommer att uppskatta.

Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar