lördag 27 mars 2010

Extract (2009) Betyg: 6/10


Mike Judge har gjort två riktigt bra komedier (Office Space och Idiocracy). Han är också mannen bakom Beavis and Butthead. Nu är han tillbaka med Extract, en film om en kille som äger en liten fabrik som tillverkar extrakt. Han är gift, företaget är på väg att bli uppköpt och Joel kommer därmed att casha in och bli rik. Kort sagt, allt ser lovande ut för Joel. Förutom då att hans fru inte vill ligga med honom. Klockan åtta varje kväll åker mysbyxorna på om inte Joel hunnit hem från jobbet, och sedan är det kört för honom. SÅ när det dyker upp en ny praktikant på jobbet, den sexiga Cindy, så är det inte så konstigt att Joel får lite funderingar. Under en kväll med bartenderkompisen Dean så råkar Joel ta lite piller. När han vaknar inser han att han nu hyrt in en manlig prostituerad för att förföra frun, så att han själv inte skulle ha dåligt samvete för att han vill ligga med Cindy. Men i nyktert tillstånd så verkar det här inte längre som en lika bra idé. Nu börjar tillvaron falla i bitar för Joel, och värre ska det bli.

Joel spelas övertygande av Jason Bateman (Arrested Development, Juno) som är bra som "straight guy". Ben Affleck gör en helskön insats som bartendern Dean. Det här var en roll som var som klippt och skuren för honom. Mila Kunis (70's show) gör rollen som Cindy.

Filmen är inte lika bra som Judges två tidigare filmer, men den är fortfarande en skön komedi. Det här är inte en hysterisk skrattfest som hela tiden krystat letar efter skratt. De finns där, och de kommer naturligt. Det filmen framför allt har är en skön stämning och ett bra berättande. Visst är det någon bit av filmen som inte riktigt håller måttet, men till största del är detta en mycket underhållande berättelse. Även om ämnet kanske låter lite småtungt så är filmen definitivt inte det.

Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar