söndag 28 mars 2010

WALL-E (2008) Betyg: 6/10


Då har jag äntligen kommit mig för att se Pixars superpopulära film om den lilla roboten Wall-E. Den handlar om en städrobot som lever i en postapokalyptisk värld, där sopbergen är gigantiska. Det enda liv som finns på planeten är kackerlackor. Wall-E verkar vara den enda kvarvarande av sitt slag. De andra robotarna verkar har slutat fungera med tiden. Wall-E är fascinerad av mänskliga artifakter, och samlar på saker som han hittar i sopbergen. Bland annat så har han hittat en videofilm med Hello Dolly som han gärna tittar på. Men hans kompis kackerlackan verkar lagom intresserad. Plötsligt en dag så landar ett rymdskepp och EVE en annan robot dyker upp. Detta blir början på ett äventyr för Wall-E.

Hur bra blir den här filmen då? Jo det är en oerhört välgjord film. Kanske den allra bäst gjorda animerade film jag någonsin har sett. Allting är fantastiskt snyggt. Filmen har en gullig, lagom spännande story. Så som man kan förvänta sig nu för tiden så finns lite substans som vi vuxna ska kunna tillgodogöra oss.

Trots detta så lyfter filmen aldrig riktigt fullt ut. Handlingen är lite för tunn och konventionell för att bli en det ska bli en riktigt fantastiskt film. Men visst är det en njutning att se filmen - för bra, det är den.

Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar