onsdag 2 december 2009

Four Christmases (2008) Betyg: 5/10


Kate och Brad är ett par som har ett perfekt förhållande: ingen av dem vill gifta sig, ingen av dem vill ha barn, ingen av dem vill umgås med sina familjer. De bor tillsammans och gör alla saker tillsammans. När det blir dags för julfirande gör de som vanligt, de ljuger för sina familjer och sedan åker de iväg på en resa. I år skulle det bli Fiji, men p.g.a. extrem dimma så ställs alla flygningar in denna dag. Kate och Brad hamnar plötsligt i direktsänd TV där de intervjuas om det inställda flyget. Naturligtvis tar det inte mer än några få sekunder förrän telefonerna börjar ringa. Det är släktingarna som nu fått reda på att allt är en lögn och därmed tvingas Kate och Brad att fira jul med släkten. Eftersom bägges föräldrar är frånskilda så ska de nu fira på fyra ställen på en och samma dag...

Filmen har ett kul upplägg och träffarna med familjerna bjuder på en hel del skratt. Man förstår snart varför de inte har velat att den andre ska träffa familjen. Kate och Brad, som spelas av Reese Witherspoon och Vince Vaughn, stöter på påfrestningar som skakar deras perfekta förhållande i grundvalarna. Både Reese och Vince är kompetenta i genren och funkar rätt bra tillsammans. Filmen kryddas av de välrenommerade skådespelare som spelar de olika familjemedlemmarna, så som Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight, Jon Favreau och Mary Steenburgen.

Eftersom detta är en typisk Hollywoodkomedi så måste ju filmen ha ett lyckligt slut, varför filmen raseras fullkomligt mot slutet. Vi har sett sådant många gånger tidigare i liknande filmer. Jag tycker ändå att filmen var underhållande och skulle gärna se om den första timmen någon gång i framtiden. Gillar du romantiska komedier, i dett fall utan särskilt stakt betoning på romantiska, så kommer du att ha en trevligt stund med Four Christmases.

Betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar