måndag 7 december 2009

9 (2009) Betyg: 6/10



Mänskligheten har gått under i ett krig mot maskinerna. Oj, det lät ju precis som Matrix tyckte kanske du också? Ja men i det här fallet så är verkligen människorna helt utdöda. I denna värld vaknar 9, en trasdocka, till liv. Han ger sig ut på upptäcktsfärd och träffar på en annan trasdocka - 2. De attackeras av en maskin och 2 kidnappas. 9 hittar ett dolt samhälle med några få andra trasdockor, under ledning av 1. Trots 1's ihärdiga protester smiter 9 iväg för att försöka rädda 2 från maskinerna.

Filmen är fantastiskt snyggt gjort. Superläckra miljöer och snyggt animerade dockor. Man sitter och njuter av hur skickligt gjord filmen är. Men handlingen då? Nåja, den är väl inte superengagerande. Kom ihåg att det är ett gäng trasdockor som slåss mot maskiner. Vilka ska man hålla på egentligen? Flera gånger kommer jag på mej själv med att inse att jag är mer fascinerad över hur snygg filmen är än att jag undrar hur det ska gå för dockorna (för det är trots allt självklart så att man håller på trasdockorna).

Rösterna görs av en rad välrenommerade skådespelare så som Elijah Wood, John C. Reilly, Jennifer Connelly, Martin Landau och Christopher Plummer.

En snygg välgjord film med en hygglig handling. Sevärd!
Betyg: 6/10

1 kommentar:

  1. Har den på DVD hemma, får väl ta en titt. /Jörgen

    SvaraRadera