torsdag 19 november 2009

Ghosts of Girlfriends Past (2009) Betyg 4/10



Ännu en filmatisering på Charles Dickens Julsaga (A Christmas Carol). Ja, den här är ju en väldigt fri tolkning på temat, men den följer temat. En "inte-så-trevlig" människa som hemsöks av tre spöken (det förgångnas, nuets och framtidens spöken). I den här filmen spelar Matthew McConaughey Connor Mead - en rik kvinnotjusare. (Försök förresten lära er att stava till hans namn, det är inte helt okomplicerat.) Hans bror ska gifta sig och Connors syn på äktenskapet är ganska krass och enkel: Don't! Med i bröllopssällskapet är också hans barndomskärlek Jenny (spelad av Jennifer Garner). Efter en pinsam situation orsakad av Connor så börjar spökena att hemsöka Matthew.

Filmens stora behållning är Michael Douglas som Connor's farbror Wayne. Han är riktigt underhållande som urtypen av en 70-tals playboy.

Filmen är en förutsägbar bagatell, vilket i sig var fullkomligt förutsägbart. Är filmen usel? Nej då, den är fullkomligt acceptabel i syfte att döda en och en halv timme utan att anstränga hjärncellerna ett dugg i onödan. Skådespelarna är lite för bleka för min smak (Douglas undantagen). Storyn är acceptabel och det är nästan att man blir aningen engagerad emellanåt, men bara nästan. Är den ett måste att se? Absolut inte! Men den är inte heller något som man verkligen måste undvika till varje pris.

Betyg: 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar