fredag 10 januari 2014

Larry Crowne (2011) Betyg: 7/10

Tom Hanks spelar den Larry Crowne som plötsligt får sparken från sitt jobb som butikschef och kommer ut i en stenhård arbetsmarknad. Han inser att han kanske behöver åtgärda det som gjorde att han inte fick behålla sitt jobb i förstaläget, så han skriver in sig på ett universitet för att skaffa sig en examen. En av kurserna har tar är i att tala inför publik. Där möter han den bittra alkoholiserade läraren som spelas av Julia Roberts.

Tom Hanks är alldeles för gammal för rollen (han har även regisserat filmen). Handlingen sviktar bi logikmässigt. Ändå så tycker jag att filmen är bra. Den är charmig och kul. Tom Hanks är absolut inte dålig, men det är bara att han känns mer som en frånskild morfar än en frånskild kille utan barn. När man är i nästan 60 år så är det kanske något som man borde inse själv. Det är också ologiskt vad det är som gör att han attraheras av sin lärarinna, då hon inte påvisar några positiva drag alls bland sina elever (eller någon annanstans). Det som istället ger filmen charm och själ är Larrys kompisrelation med sin betydligt yngre kvinnliga kurskamrat.

Trots att jag mest framhåller negativa saker om filmen så måste jag vidstå, den är oerhört charmig och mer än sevärd! Därav det rätt höga betyget! Om Hanks hade castat bättre (inte sig själv) så hade den kunnat få riktigt högt betyg.

Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar