onsdag 3 augusti 2011

The Upside of Anger (2005) Betyg: 8/10


Terry blir plötsligt lämnad av sin man. Ensam med fyra tonårsdöttrar glider hon in i en värld av ilska och alkoholism. Grannen Denny, en f.d. baseballstjärna, blir hennes sällskap och de tillbringar dagarna drickandes tillsammans. Men hennes döttrar behöver sin mor, och de blir alltmer frustrerade över hennes beteende.

Skriven och regisserad av Mike Binder som senare gjorde Reign over me. Binder har en sällsynt förmåga att skildra mänskliga relationer på ett trovärdigt och varmt sätt. Dessutom så har han valt att själv spela en av birollerna, som den sliskige (och underhållande) Shep. I huvudrollerna återfinner vi Joan Allen och Kevin Costner, som bägge två är strålande här. Kevin, som allt för ofta har spelat i rena skitfilmer på senare år, är riktigt bra i rollen som den alkoholiserade f.d. idrottsstjärnan som numera är en riktig loser. Och rollfigueren har flera dimensioner, vilket Costner så klart klarar ypperligt. Costner är en duktig skådespelare, men ett tag så hade han en urusel fingertoppskänsla för vilka filmer han skulle välja.

Uppbackade av flera bra skådisar i rollerna som döttrarna (Erika Christensen, Keri Russell, Evan Rachel Wood, Alicia Witt) så blir detta en stark ensemble som tar sig an det engagerande manuset på ett mycket bra sätt. Filmen översteg mina förväntningar med bred marginal. Mike Binders kommande filmer är uppenbarligen något att se fram emot. Men tills dess, se The Upside of Anger och njut!

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar