måndag 8 augusti 2011

Southland Tales (2006) Betyg: 3/10


Richard Kelly som slog igenom med den originella och lysande Donnie Darko, genomförde med Southland Tales ett passionsprojekt. Otroligt ambitiöst med en lång film i 3 episoder som föregicks av en tecknad serie i lika många delar.

I Southland Tales får vi se ett futuristiskt Kalifornien i nutid. Efter en kärnvapenattack så har Patriot Act utökats och individen kontrolleras av staten. Filmstjärnan Boxer Santeros har varit försvunnen och är drabbad av amnesi. Han befinner sig nu tillsammans med sin nya flickvän, porrstjärnan Krysta Now. En neo-marxistisk rebellrörelse kämpar för att återta rättigheterna till integritet.

Southland Tales är en oerhört komplex berättelse, och man får koncentrera sig för att hänga med i alla svängar. Tyvärr så är filmen inte jätteengagerande, och många gånger så är den onödigt komplicerad. I rollen som Boxer ser vi Dwayne "The Rock" Johnson, och hans förmåga till trovärdigt skådespeleri är minst sagt bristfälligt. Det är gott om välkända ansikten som Sarah Michelle Gellar, Janene Garofalo, Christopher Lambert, Mandy Moore, Justin Timberlake, Seann William Scott bland många andra, men det hjälper föga för att lyfta filmen. Efter 2,5 timme så kan jag konstatera att de många sågningar som Kelly fick för Southland Tales var välförtjänta. Den är absolut inte usel, men långt ifrån i nivå med hans andra filmer.

Betyg: 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar