lördag 13 augusti 2011

Knowing (2009) Betyg: 3/10


Knowing börjar spännande, 50 år tillbaka i tiden, när en skola lägger ned teckningar i en tidskapsel. När de i nutid öppnar den och delar ut barnens teckningar så får Caleb en som bara är en massa siffror. Hans pappa (Nicholas Cage) upptäcker dock att det inte bara är nonsens. Istället så visar siffrorna stora katastrofer/olyckor där många människor har dött, t ex 9/11.

Tyvärr så glider filmen efter ett tag in i något så osmakligt som något som mest kan liknas med en värvningsfilm för scientologi. Inte uttalat, men förklaringen på allt som sker är helt i linje med den grundläggande tesen i scientologin. Det känns som att man genom att göra filmer som denna skapar en värderingsgrund hos människor som ska göra att de är mottagliga för budskapet.

Jag vet att Nicholas Cage har varit uttalat kritisk mot scientologin, och hans äktenskap med Lisa Marie Presley tog enligt uppgift slut p.g.a. att Nic inte ville hänge sig åt hennes religion. Men kanske är det p.g.a. hans rapporterade penningproblem som han ställer upp på att göra en film som denna?

Betyg: 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar