lördag 13 augusti 2011

The Departed (2006) Betyg: 9/10


Martin Scorsese beslutade sig för att göra en remake av Hongkong-rullen Internal Affairs (Mou Gaan Dou). Tvärtom vad man lockas att tro så blev detta extremt lyckat.

Vi får möta den nyutexaminerade polisen Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) som övertygas att bli undercoverpolis, och som döms för ett brott och sätts i fängelse för att inte bli misstänkliggjord. Planen är att komma åt gangsterbossen Frank Costello (Jack Nicholson), och Billy har vuxit upp i hans område och bedöms kunna komma honom nära. Men Frank har också infiltrerat polisen med en av de sina, Colin Sullivan (Matt Damon). Detta blir ett spel i många dimensioner, där båda sidor har misstankar om att vara infiltrerade.

Smockfullt med bra skådespelarinsatser. Förutom nämnda så är Mark Wahlberg, Vera Farmiga, Martin Sheen, Ray Winstone, Alec Baldwin med i filmen. Samtliga gör riktigt starka insatser!

Scorsese vann välförtjänt en Oscar för sitt regiarbete med filmen, och den vann även Bästa film. The Departed är precis så bra som man kan hoppas på!

Betyg: 9/10

1 kommentar:

  1. Manuset till denna film är bra. Fast i mitt tyckte är det fel personer i huvudrollerna. Jack är bland de bästa skådisar jag vet, fast han passar inte till rollen som maffiaboss i denna film, kändes inte trovärdigt. Jag tycker Leonardo känns som en pojkspoling och Matt spelar överdrivet säker.

    Mr K

    SvaraRadera