fredag 12 augusti 2011

The Matrix (1999) Betyg: 10/10


Datorhackaren Thomas "Neo" Anderson råkar plötsligt ut för några underliga händelser, samtidigt som polisen börjar intressera sig för hans person. Han kommer i kontakt med den mystiske Morpheus, en legendarisk hackare som gått under jorden sedan många år. Men det blir inte som han förväntat sig. Morpheus visar Neo att hans världsbild inte stämmer alls. Men vilken roll har Neo i allt detta?

De flesta är väl bekanta med denna numera klassiska science fiction från 1999. Bröderna Andy och Larry Wachowski skrev och regisserade The Matrix. Efter att ha misslyckats med att få Will Smith att spela huvudrollen så hittade de Keanu Reeves, som uppgraderades till en superstjärna i och med den här rollen. Tillsammans med skickliga skådespelare som Laurence Fishburne, Carrie-Ann Moss, Hugo Weaving och Joe Pantoliano så är Keanu förvisso lite blek emellanåt. Särskilt Hugo Weaving är strålande i The Matrix.

Mycket bättre än så här blir inte en film. Det är full fart hela tiden. Grymt snygg action, spännande handling som man inte förstår hur det ska sluta från första början.

Betyg: 10/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar