måndag 19 april 2010

Äntligen midsommar (2009) Betyg: 4/10


En komedi om en midsommarfest, dvs en ursvensk begivenhet. Kompisgänget som samlas är brokigt. Det är som upplagt för en film med många förvecklingar och så blir det också.

Olle Sarri är en gammal favorit sedan Knesset, där hans sketcher var en av många höjdpunkter. Här spelar han killen med alkoholproblem, vars flickvän är desperat sugen på att bli gravid. Olle är bra, men rollfiguren är lite för endimensionell för att han ska kunna nå riktiga höjder. Den enda andra skådespelaren som är igenkännbar är den f.d. tonårsidolen Luke Perry, känd som Dylan i Bevely Hills. Han spelar en amerikansk kompis till festens värd, som är i Sverige och firar midsommar för första gången.

Det är inte en skrattfilm, i sina bästa stunder är den lite småmysig eller charmig. Flera av karaktärerna håller inte riktigt, utan de känns för stereotypa. Skådespelareinsatserna överlag är godkända. Men det är inget i filmen som riktigt sticker ut. Trots att den bara är 85 minuter så känns den bitvis lite seg. Det här är en film som man definitivt kan se och uppskatta, men det är inget som man minns någon längre stund.

Betyg: 4/10

1 kommentar:

  1. Imponerad över att du ens orkade se den här. Gav direkt upp hoppet när man såg att Luke Perry är castad.

    SvaraRadera