tisdag 15 juni 2010

Talladega Nights (2006) Betyg: 2/10


Vem gillar inte en riktigt kul komedi emellanåt. Den behöver inte vara speciellt intelligent, bara den är riktigt kul. Vad sägs om en film om racing med komedistjärnan Will Ferrell (Anchorman, Wedding Crashers), Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno, Ali G). Toppa detta med den riktigt duktige John C. Reilly (Boogie Nights, Gangs of New York) och 2000-talets komedikung Judd Apatow som producent (Superbad, Knocked up, 40 year old virgin). Detta måste ju bli hur bra som helst! Eller??

Filmen handlar om racingstjärnan Ricky Bobby (spelad av Ferrell) och hans bästa kompis Cal (Reilly). Ricky Bobby vinner varenda race, men så en dag så kommer en fransk monsterförare (Cohen) in på touren.

Som ni säkerligen förstår så är det inte handlingen som är intressant i den här filmen, utan det är så klart skämten. Nu är det bara ett problem, filmen är i total avsaknad av roliga skämt. Istället så är det en fånig soppa med förutsägbara försök till skämt. Det här är en Will Ferrell-film när den är som allra sämst. Jag är ytterst förvånad att Judd Apatow varit med och tagit fram den här filmen. En av de allra västa sakerna med den hör filmen är att den är nästan två timmar lång. Det blir nära nog outhärdligt, men även om den hade varit en halvtimme kortare så tvivlar jag på att den hade varit något att hänga i julgranen.

Om man ska framhålla filmens förtjänster så har den ett bra soundtrack, och trots allt så drog jag på smilbanden ett par gånger under filmen. Det sistnämnda räddade filmen från ett ännu sämre betyg. Undvik den här filmen till varje pris! Vill du se en kul komedi så finns det hur många som helst bättre att välja.

Betyg: 2/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar