söndag 27 juni 2010

The Answer Man (a.k.a. Arlen Faber) (2009) Betyg: 7/10


Arlen Faber är författare och skrev för tjugo år sedan boken "Jag och Gud". Den blev en gigantisk bästsäljare. Han anses som en livsguru och mannen som har svaren på allt, men i själva verket så är även han en sökare. Han har aldrig ställt upp på några offentliga framträdanden av något slag och lever idag ett undanskymt liv. Två saker sker som rubbar hans lugna tillvaro. Hans brevbärare listar ut vem han är, och eftersom han är ett stort fan så blir detta lite jobbigt för Arlen. Det andra som händer är att hans rygg pajar rejält, och han uppsöker en chiropraktor. Förutom att bli botad så blir han samtidigt störtförälskad i chiropraktorn Elisabeth. Men efter att flera år ha levt utan att umgås med människor så är det svårt för Arlen att passa in.

Jeff Daniels spelar rollen som Arlen Faber, och Jeff är en skådespelare som verkligen varierar sig. Ena dagen ser vi honom i Dum & Dummare, nästa dag är han med i seriösa filmer som Radio Days eller The Squid and The Whale (eller den här). Han är en duktig mångfacetterad skådespelare, och även i den här filmen gör han en mycket lyckad insats. I rollen som Elisabeth återfinner vi Lauren Graham, som mest är känd från Gilmore Girls. Hon har dock börjat dyka upp i en del filmer, och hon gör på sitt avslappnade naturliga sätt oftast trovärdiga och sympatiska rolltolkningar.

Det här var en bra och välspelad "vuxenfilm". (OBS! inget snusk, för att vara tydlig för den som misstolkar detta epitet.) Den har en skön ton, och man blir lagom engagerad i handlingen. Eftersom den är bra berättad och välskriven så är det välinvesterat att lägga en och en halv timme tillsammans med The Answer Man.

Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar