lördag 9 januari 2016

Danny Collins (2015) Betyg: 8/10

Al Pacino är en strålande skådespelare och har gjort en del magiska roller i fantastiska filmer. Han har på senaste 20 åren också gjort en hel del pretentiösa ganska trista filmer. Men jag kan sällan motstå att se hans filmer eftersom jag inte ger upp hoppet att han åter igen ska göra mästerverk. Den här gången blev jag faktiskt inte besviken.

Al Pacino spelar en superkänd sångare som är rätt mycket på dekis. Han är ute och turnerar och folk vill enbart höra hans gamla banala klassiker Hello Pussycat. Hans manager ger honom en oväntad födelsedagspresent, ett brev som hans förebild John Lennon en gång skrivit till honom för 40 år sedan. Det här brevet får honom att ifrågasätta alla val han gjort i livet och i sin karriär. Han lämnar allt och flyttar till ett enkelt hotell i en mindre stad, där han hoppas kunna få kontakt med sin son som han aldrig haft någon tidigare relation till.

De allra mest fascinerande med filmen är att konceptet med musikern som många år försent fick ett brev från John Lennon faktiskt är sann. Men resten är en fabulerad historia.

Skön film med bra skådespelare! Rekommenderas varmt!

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar