onsdag 30 maj 2012

She's The One (1996) Betyg: 7/10

Edward Burns är en annorlunda filmmakare så till vida att han verkligen brinner för sitt filmskapande så till vida att han gärna spelar in sina filmer med låg budget,ofta med sig själv i huvudrollen. Emellanåt så tar han en roll i någon stor Hollywoodrulle för att dra in lite stålar, och sen är han snabbt igång med att skapa nya egna filmer. Många jämför honom med Woody Allen, eftersom Burns filmer handlar mycket om relationer och utspelar sig i New York-miljö. Bägge dessa karaktäristika tilltalar mig och jag är således mycket förtjust i hans filmer.

She's The One är nog Burns den film där Burns haft tillgång till den största budgeten. Förutom att han fått med skådespelare som Cameron Diaz och Jennifer Aniston så har han också mirakulöst fått Tom Petty att göra hela soundtracket till filmen.

Filmen handlar om två bröder och deras relationer, och den ena broderns ex-fästmö som nu har en relation med den andra (gifta) brorsan. Det är inte så mycket handlingen i sig som gör filmen, utan det är äktheten och värmen i karaktärerna, och den sköna jargong som genomsyrar filmen. Precis som i alla Ed Burns filmer.

Jag är som ni förstår väldigt förtjust i Burns verk, och kan bara rekommendera alla att se några av hans filmer. Bland de andra finns t ex The Brother McMullen, Sidewalks of New York, The Groomsmen.

Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar