tisdag 15 maj 2012

Planet Terror (2007) Betyg: 8/10




















Vapenbröderna Robert Rodriguez och Quentin Tarantino bestämde sig för att tillsammans göra en hyllning till grindhousegenren, dvs en B-film med stort innehåll av våld och sex. Precis som de paketerades på dessa biografer så gjorde herrarna varsin film som sedan (initialt) visades som en double feature. Eftersom det inte blev någon stor succé i USA så splittades filmerna upp och visades var och en i Europa, och det är på det sättet jag recenserar dem.

I den första filmen, Robert Rodriguez Planet Terror, få vi se en bland annat en gogo-dansös spelad av Rose McGowan (mest känd för att hon är ex-fästmö till Marilyn Manson) och hennes expojkvän The Wray (spelad av Freddy Rodriguez från Six Feet Under). Någon har råkat släppa ut ett biologisk vapen som förvandlar människor till människoätande zombies, och nu är det dags att bekämpa dem med alla tänkbara medel.

Handlingen är enkel, men Planet Terror är gjord med glimten i ögat och blir därför mycket charmig. Det är underbart att se hur filmen är medvetet "förstörd" så att vi får se den med en massa störningar och slitage överallt. Taffligt klippt som sig bör blir det en riktigt speciell upplevelse. I andra roller återfinner vi Bruce Willis, Tarantino, Josh Brolin, Jeff Fahey, Michael Biehn med flera.

Jag kan misstänka att det finns många som tycker att detta är en usel film, men jag tro att andra filmälskare kommer att (precis som jag) tycka att det här är riktigt bra och underhållande. Ingen riktig höjdare, men ett verkligt lyckat experiment.
Länk
En fotnot: missa inte de roliga trailers som ingår i paketet. De var för icke existerande filmer, även om den första av dem - Machete - efter några år faktiskt blev en riktig film. (se recension här: http://bearpathmovies.blogspot.se/2011/01/machete-2010-betyg-710.html)

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar