söndag 1 april 2012

Young Adult (2011) Betyg: 8/10


Charlize Theron spelar den nyligen frånskilda författaren Mavis av ungdomsböcker (young adult) som får reda på att en ex-pojkvän (Patrick Wilson) i hemstaden precis blivit pappa. Hon krisar ganska rejält och åker dit för att "rädda honom" från sitt öde. Mavis alkoholproblem hjälper inte hennes omdöme när hon gör sina framstötar för att förföra sitt ex.

Regisserad av min favorit Jason Reitman (Juno, Thank you for smoking, Up in the air) och med manus av Diablo Cody (Juno) så är Young Adults en film jag kastar mig över med höga förväntningar. Det är sällan man ser en film där man tycker så genuint illa om huvudpersonen som vad man gör när man ser Mavis i Young Adult. Persongalleriet uppvisar stora konceptuella likheter med de i Reitmans tidigare filmer.

Men håller Young Adult? Jajamensan, det gör den faktiskt. Och även om den kanske är Reitmans svagaste film hittils, så är den långt över genomsnittet för filmer de senaste åren. Rekommenderas, men försök att inte bli alltför fixerade vid att tycka illa om Mavis - då kan du lätt tro att du även ogillar filmen och det finns det faktiskt ingen anledning att göra.

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar