fredag 20 april 2012

Sherlock Holmes - A Game of Shadows (2011) Betyg: 6/10


Guy Ritchie är tillbaka med installation 2 av Sherlock Holmes-filmerna med Robert Downey Jr i titelrollen och Jude Law som Watson. Här får de sällskap av vår svenska stolthet Noomi Rapace som spelar en zigenerska. Det är kul att hon efter sin fantastiska insats i den svenska Millenium-trilogin få möjlighet att spela in internationella storfilmer. Jag ser verkligen fram emot att se henne i Ridley Scotts Alien-prequel Prometheus.

Men i A Game of Shadows är Sherlock en ondskefull komplott, designad av Holmes nemesis Moriarity, på spåren. Massor med action, åter igen snyggt gjort. Men ibland börjar jag tycka att man kan Ritchies bildspråk utan och innan nu för tiden. Och det får ta lite för stort utrymme ibland, nästan som om detta är viktigare än själva handlingen.

Men Sherlock 2 är en bra actionrulle, och det är kul att se Noomi i detta sammanhang. Hon klarar sig såklart bra, men hennes engelska uttal kommer nog tyvärr att begränsa henne kraftigt i vilka roller hon kan få. Men det kanske hon kan jobba på.

Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar