tisdag 29 mars 2011

Love and other drugs (2010) Betyg: 8/10


Den grymt skicklige säljaren Jamie Randall är också en kvinnokarl utav rang. När han blir av med sitt jobb i radio/tv-butiken pga av att han haft sex med chefens fru, så slker han en ny utmaning och börjar arbeta som läkemedelskonsulent. Via sitt jobb så träffar han Maggie, en ung kvinna som lider av Parkinson. Han fascineras av henne och inleder en relation med henne. Ingen av dem vill ha något "traditionellt" för hållande, var och en av oilka skäl. Men det blir inte riktigt som de hade tänkt sig.

En riktigt lyckad romantisk komedi, som både är roligt och varm. Man rycks med av de charmiga karaktärerna spelade av Jake Gyllenhaal(Donnie Darko) och Anne Hathaway (The Princess Diaries, Alice in Wonderland), som bägge två gör riktigt starka insatser. Vet dock inte hur jag ska förhålla mig till Jamies bror som spelas av Josh Gad. Han verkar mest spela Jack Black och är utseendemässigt inte olika honom heller. Det är precis som om rollen var skriven för Black, men att han tackade nej till rollen.

Filmen är regisserad av Edward Zwick som för något år sedan gjorde den hyllade Blood Diamond med Leonardo i huvudrollen. Han har lyckats riktigt bra med Love and other drugs, som får ett väldigt bra betyg av mej.

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar