lördag 17 juli 2010

License to wed (2007) Betyg: 5/10


Det unga paret ska gifta sig och går till hennes familjepräst för att boka tid för bröllopet. De får välja mellan en tid om två år, eller en tid om tre veckor (ett återbud). De väljer det sistnämnda. Prästen har två villkor för brudparet. För det första så ska de gå en äktenskapskurs för prästen, för det andra så får de inte ha sex under resten av tiden till de är gifta. Kursen visar sig bli en prövning för det unga paret, och man börjar undra hur det egentligen står till med prästen. Är något konstigt?

Robin Williams spelar prästen medan John Krasinski (Away we go, The Office US) och Mandy Moore (Saved, Ryan Adams sängkammare) spelar det unga paret. Även om detta var ett steg i rätt riktning för Williams, så är inte detta heller tillräckligt bra. Man kan konstatera att Robin på senare tid tycks sakna fingertoppskänslan för att välja bra roller. Antingen är rollerna supertunga, mörka och seriösa (men kanske inte i jättebra filmer) så som One Hour Photo. Eller så är det lättvindiga komedier utan bra manus, så som denna. Naturligtvis så finns lysande undantag så som Good Will Hunting och Fisher King, men ärligt talat så var det rejält länge sedan han gjorde dessa filmer. Mina förväntningar om att detta ska bli en bra film ligger istället framför allt hos John Krasinski, som ju visat sig vara en lysande komediskådis. Han levererar en del även i denna film, men manuset känns alltför ordinärt för att det ska bli riktigt bra.

License to wed håller definitivt som en 90 minuters underhållning, om man inte har alltför höga förväntningar så kanske man t.o.m. kan tycka att filmen är ganska bra. För mej landar den som en medelmåttig rulle, som definitivt går att se. Men om några månader så har jag förmoodligen helt glömt bort filmens existens.

Betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar