tisdag 4 juli 2017

The Grimsby Brothers (a.k.a. Grimsby) (2016) Betyg: 8/10


Okej, jag älskar Sacha Baron Cohen. Vem, säger kanske du? Borat och Ali G! Aha, då är alla med. Efter att ha gjort ett gäng filmer där han interagerar med intet ont anande "vanliga människor" så har han blivit så igenkänd att han nu får fokusera på att göra "normala" spelfilmer. Nu vet jag inte om det är så värst mycket som är normalt med The Brothers Grimsby, men ändå...

Sacha spelar Nobby, en engelsk arbetsklasskille som i barndomen förlorade sin bror och som sedan dess har han letat efter honom. Plötsligt får han upp ett spår och ger sig av för att hitta honom. Det visar sig att hans bror Sebastian (Mark Strong) är en hemlig agent. Plötsligt så dras Nobby in en jakt på liv och död tillsammans med sin ofrivillige bror.

Storyn är på sätt och vis ganska ointressant. Det är situationerna som Sacha försätter sig och brodern i som gör filmen underhållande. På samma sätt som i hans tidigare produktioner så har han en sällan skådad känsla för det absurda, och han är som ni säkert vet inte rädd för att gå över gränser och chockera. Visst är det pubertalt och definitivt fjantigt emellanåt, men det är också sjukt roligt (med betoning på sjukt!).

Jag rekommenderar en och en halv timmes skratt tillsammans med Bröderna Grimsby.

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar