onsdag 5 juli 2017

Sons of Anarchy Säsong 1-7 (TV-serie) Betyg: 7


Tv-serie om ett motorcykelgäng i Kalifornien. De livnär sig på illegal vapenförsäljning och en hel del av deras förehavanden går långt utanför lagens råmärken. Men serien handlar väldigt mycket om deras privatliv och relationer. Givetvis så trasslar deras laglösa liv till det så att det ger konsekvenser även för deras nära och kära. Det är balansen mellan dessa världar som gör serien verkligt intressant. Det är fascinerande hur snabbt man börjar hålla på dem och hoppas att de ska klara sig undan utan konsekvenser trots att de har begått grova brott.

Serien är föredömligt bra castad. Charlie Hunnan spelar huvudpersonen Jax. Ron Perlman spelar hans styvpappa och MC-klubbens ledare Clay. Båda är riktigt bra i sina roller, men jag blir allra mest imponerad av Kate Segal som spelar Jax mamma Gemma. Kate vet ni alla vem hon är. Hon spelade nämligen Peggy Bundy i Våra värsta år (Married with children). Här får man se en helt annan sida av hennes skådespelartalang i en 100% seriös roll. Hon är riktigt riktigt bra!! (Hon vann också en Golden Globe för denna roll.) Det finns flera andra fascinerande karaktärer som är välspelade. En del av seriens charm är att de fått ihop ett så spännande persongalleri.

Sons of Anarchy är bitvis en suverän tv-serie. Dock så går en del säsonger lite på halvfart och det blir faktiskt lite väl utdraget till slut. Det gick inte att sluta titta på den för man ville verkligen veta hur det skulle gå för karaktärerna. När den är som bäst så är den värd två betyg högre.

Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar