fredag 14 mars 2014

American Hustle (2013) Betyg: 8/10


Årets mest Oscarsnominerade film var America Hustle, men detta till trots så tog den inte hem en enda statyett. Christian Bale spelar huvudrollen som svindlaren Irving Rosenfeld som träffar den sexiga Sydney Prosser (Amy Adams) och de kära tu blir snabbt ett lysande par i skumma affärer. Men sagan får ett slut när FBI-agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper) sätter fast dem och tvingar dem att samarbeta för att sätta ditt värre förbrytare. Plötsligt så är de innästlade i en väv av intriger som involverar så väl politiker som maffian. När Sydney och Richie dessutom blir kära i varandra så blir det ett triangeldrama som ytterligare komplicerar den redan prekära situationen. 

Christian Bale är lysande i sin roll, kompletterad med 20 kg fett som han lade på sig inför inspelningen. Men kanske framför allt så har han decenniets underbaraste överkamning av flint, som vi får uppvisad i filmens öppningsscen.Cooper och Adams funkar fint i sina roller. Men den som (åter igen) sticker ut är Jennifer Lawrence som spelar Irvings hustru. Hon är underbar i sin roll, och restaurangscenerna eller mikrovågsscenen är för mej några av filmens absoluta höjdpunkter. 

American Hustle är en riktigt bra film, men jag fattar varför den inte lyckades bättre på Oscarsgalan. Några av de andra nominerade är helt enkelt ett strå vassare. Men det förtar inte glädjen att se på den här filmen. Den ska ni inte missa!

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar