måndag 28 november 2011

The Help (2011) Betyg: 9/10


Det är 1960-tal. Skeeter kommer tillbaka till sin barndomsstad i amerikanska södern efter avslutade collegestudier i journalistik. Hon beslutar sig för att skriva en bok om de svarta kvinnor som arbetar som hemhjälp i alla välbärgade hem. Trots att kampen för medborgerliga rättigheter för svarta pågår för fullt i USA så är livet i denna småstad oerhört långt efter i frågan. Samtidigt som dessa kvinnor uppfostrar de vita kvinnornas barn, så vill de inte gå på samma toaletter som dem. Skeeter upptäcker hur svårt det är att närma sig denna superkänsliga fråga, men hon är inte en person som ger upp.

Otroligt bra film som jag satte mig och kollade på utan några större förväntningar. The Help har ett engagerade manus, som aldrig blir överdrivet sentimentalt eller fånigt. Istället så blir The Help en varm och intressant film. Bitvis är den också rolig, vilket såklart inte gör saken sämre då den aldrgi blir fånig eller farsartad.

Emma Stone spelar huvudrollen, och hon börjar gå från klarhet till klarhet i sina val av filmroller. Hon har gjort filmer i flera genrer med gott resultat, och den gemensamma nämnaren är att hon spelar starka kvinnor. En skådespelerska att hålla ögonen öppna för i framtiden.

Betyg: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar