tisdag 14 september 2010

Futurama: Bender's Big Score (2008) Betyg: 5/10


Jag är sedan länge ett fan av tv-serien Futurama (som nyligen återupptagits efter några års uppehåll). Under mellanperioden gjordes fyra långfilmer varav detta är den första av dem.

Futurama utspelar sig i framtiden, strax efter nästa millennieskifte. Vi får följa Fry, som blev nedfrusen i vår tid och tinades upp 1000 år senare. Vid hans sida finns hans avlägsna ättling Professor Farnsworth, cyklopen Leela och den odräglige roboten Bender. I den Bender's Big Score utsätts de för internetscam (kortbedrägeri) vilket får katastrofala följder. Efter ett tag nästlas vi in i en handling där tidsresor och tidsparadoxer duggar tätt.

Jag måste säga att även om jag gillade filmen hyggligt så tycker jag inte att det riktigt höll för långfilmsformatet. TV-serien känns betydligt mer rätt. Tidsparadoxerna blev till slut rätt tjatiga. Men visst finns det många skratt i filmen. Har du sett mycket eller allt av tv-serien så ska du såklart se Bender's Big Score. Annars gör du mer rätt i att börja att kolla in Säsong 1 av serien.

Betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar