måndag 13 februari 2017

David Brent: Life On The Road (2016) Betyg: 5/10



David Brent, huvudpersonen i The Office, är tillbaka. 15 år senare så jobbar han som säljare när dokumentärteamet har kontaktat honom för att göra en uppföljare. Han ser detta som chansen att promota sig själv som musiker. Med ett inhyrt band så ger han sig ut på turné.

Ricky Gervais kunde emotstå frestelsen att återbesöka sin genombrottsfigur. Efterlängtat? Ja visst. Men tyvärr så är LOTR (rolig och mycket medveten akronym) inte i närheten av originalseriens nivå. Första halvtimmen går åt till att konstatera att David Brent är precis densamma som han var för 15 år sedan. Tyvärr så tillförs inget som helst nytt. Visst finns det sekvenser som är rätt kul, och Brents musik (som filmen är fullstoppad av) är faktiskt rätt kul emellanåt. Det är den inte riktigt är när man lyssnar på soundtracket isolerat. Den gör sig bäst när man får den i ett sammanhang och kan se Brent framför den.

Jag kan bara ana att Ricky i själva verket är precis som Brent. Han när innerst inne en dröm om att vara rockstjärna. Han har sedan filmen släpptes på bio (nu finns den på Netflix) gjort ett gäng spelningar som David Brent i England.  Detta var en film som jag bara måste se, men tyvärr så hade det nog varit bättre om berättelsen om David Brent hade fått sluta med den fantastiska julspecialen.

Betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar