fredag 22 december 2017

Bright (2017) Betyg: 4/10

Netflix har promotat egenproducerade Bright med Will Smith väldigt mycket i social medier inför släppet idag. Jag hade en ledig eftermiddag så jag passade på att se den direkt på premiärdagen.
Filmen utspelar sig i en värld där människor lever sida vid sida med Orcer, Elfes, Fairies. Det är dock inte en vänskaplig stämning mellan raserna, eftersom det för 2000 år sedan var ett stort kring mellan dem. Will Smith är polisen som har fått den första "Polis-Orcen" som partner. Han är hatad från alla håll. De dras (såklart) in i ett stort fall.

Till att börja med så är det ju omöjligt att inte dra parallellerna till varelserna i Sagan om Ringen-mytologin. Det finns likheter kring varelserna både i namn och utseende, men likväl så är det en helt annan värld. Jag måste tyvärr konstatera att det finns en anledning att den här filmen blev producerad för Netflix och inte för bioduken. Det är uppenbart inte lika attraktivt att göra filmer för Netflix som det är att göra tv-serier. Manuset är halvhyfsat med en bra grundidé.Emellanåt så blir det dock lite krystat eller tillkrånglat. Funkar helt klart att se. Jag menar, när man redan har ett Netflixabonnemang så är det ju gratis att ägna 2 timmar åt Bright. 

Betyg: 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar