tisdag 27 december 2016

The Wire Säsong 1-5 (TV-serie) (2002-2008) Betyg: 9/10



I mitt andra försök att ge mej an en oerhört uppskattad tv-serie så fastnade jag, även om det tog mej mer än halva första säsongen så föll jag till slut för The Wire. Och när jag föll så föll jag hårt.

Serien handlar om poliser och knarklangare i Baltimore. En anledning att det tar ett tag att komma in i serien är att det är ganska många personer att lära känna. Varje säsong har en egen handling, men allt hänger ihop över de fem säsongerna.

Jag skulle klassa The Wire som en av de absolut bästa tv-serie som jag har sett de senaste fem åren. Jag kan inte nog understryka hur bra den är. Alla borde se den!

Betyg: 9/10

fredag 23 december 2016

Forgetting Sarah Marshall (2008) Betyg: 7/10



Peter blir dumpad av sin flickvän, tv-stjärnan Sarah Marshall. Djupt deprimerad, i ett försök att glömma henne, åker han till Hawaii bara för att upptäcka att hon bor på samma hotell i sällskap med sin nya rockstjärnepojkvän.

Inte mycket att filosofera över förvisso, men detta är en riktigt rolig film. Jason Segel spelar huvudrollen, uppbackad av Mila Kunis, Kristen Bell, Russell Brand, Paul Rudd och Bill Hader m fl. Bra tempo, mycket hjärta och många skratt - vad mer kan man kräva av en komedi?

Betyg: 7/10

torsdag 22 december 2016

American Crime Story Season 1 - The people v. O.J. Simpson - Betyg: 9/10

























Hur kan en verklighetsbaserad serie om en rättgång som alla vet hur den gick bli det minsta spännande? Ingen aning faktiskt, men likväl så är The People v. O.J. Simpson fantastiskt spännande och engagerande till max. Handlingen börjar med att OJs exfru Nicole mördas och följer därpå den korta tv-sända biljakten på OJ. Sedan handlar det mesta om rättgångförberedelser och själva rättegången. Otroligt välgjord serie med många skådespelare som gör fantastiska rolltolkningar. Cuba Gooding Jr spelar OJ, David "Ross" Schwimmer OJs bästa vän, John Travolta hans advokat. Men det finns många många fler som är riktigt bra i serien. Missa inte!!

Betyg: 9/10

lördag 17 december 2016

Yellowbeard (1983) Betyg: 1/10


Hur kan en film av och med Graham Chapman från Monty Python vara så tråkig och menlös? Jag minns att jag såg den på 80-talet och ar inte imponerad alls. Gav den en chans till och blev trots noll förväntningar ändå besviken.

Handlar om en pirat och en skatt. Nog där. Se den inte. Glöm att den ens finns.

Betyg: 1/10

lördag 10 december 2016

Me Before You (2016) Betyg: 6/10


Arbetarklassflickan får ett jobb som sköterska till en ung rikemansson som blivit rörelsehindrad. Han är odräglig, men hon behöver jobbet.

Lite som en sämre The Intouchables, vilken förvisso är en grymt bra film. Den här filmen spg jag många kvinnliga bekanta som hyllade när den gick upp på bio. Håller delvis med för det är en engagerande och välgjord film, men den har inget att hämta i jämförelse med tidigare nämnda Intouchables.

Betyg: 6/10

onsdag 7 december 2016

11.22.63 (TV-serie) Betyg: 7/10


Tänk om du kunde förhindra mordet på president John F Kennedy. Jake Epping får möjligheten när hans kompis visar honom en portal som leder honom tillbaka i tiden till 1960, tre år före attentatet.

Välgjord tv-serie baserad på en av Stephen Kings bättre böcker på många år. James Franco spelar huvudrollen. Inte dum alls och bitvis riktigt spännande, även om jag hoppades på aningen mer efter att ha läst boken. Tur att det inte blev en film för materialet lämpar sig betydligt för en tv-serie i 8 delar.

 Betyg: 7/10

tisdag 6 december 2016

Bad moms (2016) Betyg: 5/10


Ensamstående mamman (Mila Kunis) hittar likasinnade vänner. De bryter normen bland skolans mammor och lever loss. Bitvis rätt rolig, men också stereotyp standardrulle som inte riktigt hittar rätt.

Betyg: 5/10

Chapter 27 (2007) Betyg 4/10

























Halvhygglig film om Mark David Chapman, mannen som mördade John Lennon. Filmen handlar om just den episoden i hans liv. Bitvis småintressant, bitvis småtrist. Oscarsbelönade Jared Leto spelar huvudrollen, och även om han gör en klart godkänd insats så räcker inte det för att filmen ska lyfta.

Betyg: 4/10

Captain Fantastic (2016) Betyg: 6/10

























Ensam pappa med 6 barn lever ute i vildmarken där han uppfostrar dem att bli starka och självförsörjande. När de tvingas ge sig av på en resa utmanas hans föräldraskap.

Annorlunda film med Viggo "Aragorn" Mortensen i huvudrollen. Bitvis riktigt bra och gripande, men har en del transportsträckor som saktar ned lite för mycket.

Betyg: 6/10

Designated Survivor Säsong 1 (TV-serie) (2016) Betyg: 8/10


Jag har hittills sett de första 8 avsnitten av denna nya serie. Det handlar om när USA utsätts för ett terrorattentat i Washington som dödar presidenten och hela hans kabinett samt hela kongressen. I en skyddad byggnad en bit ifrån detta finns "next in succession", en mindre betydelsefull minister (Keifer Sutherland) som plötsligt svärs in som President i detta krisscenario.

Jag gillar upplägget och seriens första åtta avsnitt gör mej inte besviken. Kan dock inte låta bli att irritera mej på en replik som sägs ett par gånger i serien som är något i stil med att "detta är den värsta händelsen sedan 9/11". Duh, säger jag. Även om färre dör så är nog detta en betydligt större katastrof som hotar hela landets konstitutionella existens. Men strunt i det nu och börja se serien omgående!

Betyg: 8/10