söndag 30 oktober 2016

When Harry Met Sally (1989) Betyg: 6/10

Klassisk romantisk komedi om Harry som liftar från collage med Sally då de båda ska flytta till New York. De blir genast ovänner och deras vägar skiljs åt. Vi får följa dem genom åren när de åter springer på varandra i New York och vänskap uppstår så småningom.

Man brukar ofta säga att komedier åldras dåligt. Jag tycker att det är ett generellt faktum, även om det finns undantag. Den här filmen är nog ändå mer romantik än komedi så den har klarat sitt åldrande hyfsat. Det finns en viss "omodernitet" i könsrollerna som sänker filmen bitvis. Billy Crystal är en riktigt bra komediskådespelare med en riktigt bra timing, så det finns definitivt guldkorn i filmen. Som helhet så är den fortfarande mycket sevärd, inte minst för att spana på Meg Ryans spännande frisyrer och kläder.

Betyg: 6/10

fredag 28 oktober 2016

Solace (2015) Betyg: 8/10

Anthony Hopkins som mannen med övernaturliga psykiska krafter som hjälper FBI att utreda en seriemördare. Japp, det är inte han som är seriemördaren i den här filmen. Hade inga jätteförväntningar på filmen, så jag blev riktigt positivt överraskad. Kanske inte egentligen en storfilm, men den är spännande, välskriven och med bra skådespeleri, inte minst av Hopkins. Jag tycker att ni ska se den!

Betyg: 8/10

torsdag 27 oktober 2016

Special Correspondents (2016) Betyg: 7/10

Ricky Gervais har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i denna film som är gjord exklusivt för Netflix. Han och Erik Bana spelar två radioreportrar som ska åka till Sydamerika för att bevaka oroligheter. De tappar bort passen och flygbiljetterna och i en rädsla för att få sparken så stänger de in sig i ett rum tvärs över gatan från jobbet och fejkar reportage från krigszonen.

Bitvis riktigt rolig. Klart sevärd om man som jag uppskattar Gervais självförnedrande humor.

Betyg: 7/10

onsdag 26 oktober 2016

ARQ (2016) Betyg: 8/10


Ett par vaknar upp och blir attackerade av inkräktare. Plötsligt blir de medvetna om att de befinner sig i en "tidsloop". Kan de lära sig hur de ska övervinna de ondskefulla männen?

Lågbudget-scifi. Inga skådespelare du har hört talas om, men det gör inget. Snyggt och smart gjord. Verkligen min kopp té. Rekommenderas!

Betyg: 8/10

tisdag 25 oktober 2016

King Kong - Extended edition (2005) Betyg: 7/10


Efter tre oerhört framgångsrika Sagan om Ringen-filmer gav Peter Jackson sig på att göra en nyinspelning av filmklassikern King Kong. När filmen kom var jag inte särskilt imponerad, men jag beslöt mej att det var dags att ge filmen en chans till, nu i den förlängda versionen som klockar in på 3 timmar och 20 minuter.

Väldigt mycket (för den tiden) snygg CGI, bra berättande, bra skådespelare. Det här är inte så dumt. Jag tycker att vissa scener på ön (Skull Island) som är lite för utdragna (jämför med en del av slagen i LOTR). En scen där besättningen springer mellan benen på några av öns innevånare är inte så snyggt gjord och känns rätt löjlig faktiskt. Hur så många överlever är fullkomligt befängt.

Men som helhet så var jag faktiskt riktigt nöjd med filmen. Jag vill klassa den som den bästa av de tre King Kong-filmerna. Och scenerna i New York, inte minst i filmens inedning är fantastiskt snygga.

Betyg: 7/10

söndag 23 oktober 2016

Mascots (2016) Betyg: 6/10



Precis nysläppt Netflixproducerad film med Christopher Guest bakom ratten. Jag är ju ett stort fan av This is Spinal Tap och kanske ännu mer Best in Show. Fantastiskt roliga "mockumentaries". Mascots följer samma tema och här får vi träffa maskotar för klubblag. De har en stor träff är priser ska delas ut till de bästa.

Men vad nu? Är inte detta mer eller mindre rakt av samma upplägg som Best in Show? Jo tyvärr är det så. Mascots känns mer eller mindre som en karbonkopia av Best in Show. Precis samma berättarupplägg, en del karaktärer känns snarlika och en del skämt är mer eller mindre kapade ifrån Guests tidigare filmer.

Tyvärr så är Mascots bara en sämre version av Best in Show. Fortfarande så har jag bitvis riktigt kul när jag ser den, men har du inte sett någon av filmerna så ska du satsa på Best in Show som är en fullpoängare!!

Betyg: 6/10

onsdag 19 oktober 2016

Suicide Squad (2016) Betyg: 5/10


Ännu en superhjältefilm! Den här gången en ensemblefilm från DC Comics värld. Här drar USAs regering ihop ett gäng kriminella personer med övermänskliga krafter och tvingar dem att samarbeta för att rädda världen från dess undergång.

Ganska tunn story, halvdant manus, dåligt berättat. Persongalleriet är väl en av de bra sakerna med filmen. Margot Robbie är fullkomligt lysande som Harley Quinn, Jokers flickvän. I rollen som Jokern har Jared Leto fått mycket uppmärksamhet. Min åsikt är att han gjorde verkligen ingen bestående insats, Hans Jokern känns som en korsning av Jack Nicholsons och Heath Ledgers versioner. Inget nytt tillförs, och rollen är mer eller mindre en bifigur i filmen.  Will Smith spelar huvudrollen och han är alltid okej nu för tiden. Joel Kinnaman gör inte heller bort sig, även om han inte sticker ut.

Jag finner alltid ett visst nöje i filmer som denna, men denna här hörde definitivt inte till det övre skiktet i genren.

Betyg: 5/10