lördag 17 maj 2014

Dexter Säsong 1-8 (TV-serie) (2006-2013) Betyg: 9/10

Fantastiskt TV-serie om Dexter Morgan som arbetar som blodmönstersanalytiker på mordavdelningen hos Miamis poliskår. På fritiden så är han seriemördare. Men han jobar utifrån en hederskod, han dödar enbart de som förtjänar det. Genom sitt arbete kommer han i kontakt med mördare som är uppenbarligen skyldiga, men som lagen inte rår på. Dessa får då ett slutgiltigt besök av Dexter.

Dexter är otroligt snyggt upplagd. Varje säsong har en egen handling som genomsyrar säsongen, och som får en upplösning under säsongen. Den genomgripande handlingen berör Dexter. hans arbete, hans fritidssysselsättning, hans syster (som är kriminalpolis och därmed Dexters kollega), hans kollegor, hans dejtingliv och lite annat smått och gott. 

Även om serien handlar om seriemord, och säkerligen kan vara lite spännande/småläskig emellanåt, så är det inte en serie som frossar i visuellt våld. I huvudrollen ser vi Michael C Hall som slog igenom i Six Feet Under, men som nådde ikonstatus med den här rollen. Han är perfekt för rollen, och bra uppbackad av en mycket kompetent ensemble som på senare säsonger kryddas av en och annan något mer namnkunnig skådespelare.

Missa inte att se Dexter! En lysande bra TV-serie som tyvärr lades ned efter åtta riktigt bra säsonger.

Betyg: 9/10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar