måndag 7 oktober 2013

Derek (2012) (TV-serie) Betyg: 3/10

Ricky Gervais är tillbaka med en ny tv-serie. Här får vi möta Derek som jobbar som vårdare på ett ålderdomshem. Derek själv har inte alla hästar hemma, och lider förmodligen av autism eller något liknande. Han ser världen på ett annat sätt, och hans hjärta av guld gör honom älskad av kollegor och de boende. 

Jupp, där kom det. Ricky Gervais första riktiga bottennapp. Han gör tre rejäla misstag i mina ögon.
1. Hela programmet verkar gå ut på att det ska vara roligt med Dereks grimaserade ansikte (spelad av Gervais själv, se ovan). Det är det inte. Det blir lyteskomik, tråkig lyteskomik. 
2. Gervais försöker vara seriösare än hittills. Tanken tycks vara att skapa en hjältefigur i Derek. Tyvärr så är inte Gervais kapabel att skriva något med såpass många dimensioner att detta händer. Istället faller det platt.
3. Det är alldeles för få situationer som faktiskt är kul i filmen. Ricky själv tycker garanterat det är hysterisk roligt att han tvingar vapendragaren Karl Pilkington att ha en ful frisyr. För oss andra är det möjligtvis kul i 2 sekunder, men inte som en grund för 6 episoder.

Kom igen Ricky, för det här var ovärdigt dej! Bättre lycka nästa gång. PS. lägg ned att vara så pretentiös!

Ska Derek undvikas? 6 episoder a 25 minuter drar man ju snabbt igenom, och en del kul finns där. Men det är mycket roligare att se om t ex Extras.

Betyg: 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar