söndag 30 september 2012

Johan Falk: Spelets Regler (2012) Betyg: 1/10

Det finns en serie filmer om polisen Johan Falk (Jakob Eklund) och spelets regler är en av de senaste i serien. Här får vi se hur han återaktiverar Frank (Joel Kinnaman) en informatör/infiltratör då Franks ex-flickväns bror nyligen mördats.

Spelets regler är en tydlig tv-film, och gör förmodligen inget fan av genren besviken. Men som film så lämnar den mycket att önska. Det känns som att se ett (långt) avsnitt av en svensk polisteveserie. Handlingen är tunn och förutsägbar, och det krävs att man har sett tidigare filmer för att riktigt kunna uppfatta en den övergripande handling som finns i filmserien. Skådespeleriet lämnar mycket att önska. Eklund är mest trist, Kinnaman (som brukar vara bra) är blek. Men den riktigt katastrofala insatsen kommer från Mikael Tornving, som är en av mina favoriter bland svenska komiker. Han borde hålla sig till att vara rolig, för här är han lika famlande dålig som somliga rock-/popstjärnor som plötsligt ska börja agera. Det finns ingen trovärdighet i hur Tornving levererar sina repliker. Istället så sitter jag och väntar på att han ska fälla en dräpande rolig kommentar (givetvis förgäves). Snacka om att slösa bort sin tid på fel sak, istället för att göra karriär på det han är bra på!

Jag ska villigt erkänna att jag inte alls gillar genren "svenska polisfilmer", men det här är fullkomligt ointressant för mej.

Betyg: 1/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar