fredag 3 februari 2012

Riding Reed Hood (2011) Betyg: 4/10


Någon kom på idén att göra en ny variant på berättelsen om Rödluvan (Red Riding Hood). Varför? Ingen aning. Filmen är ytterst löst baserad på den klassiska berättelsen. Det finns en varg, en flicka med röda kläder och en mormor. Sen slutar i princip likheterna.

I en medeltida by attackeras en ung flicka av en varulv och hon dör. Byns män ger sig ut för att döda varulven, och tror att man lyckats med detta. Då kommer en kyrkans man som är specialist på att döda varulvar och andra ogudliga varelser. Han ser att det som de dödat bara är en vanlig varg, och ger sig i kast med att finna den riktiga varulven. Och parallellt med detta så finns det en klichéartad kärlekshistoria av triangelkaraktär.

Amanda Seyfried spelar Rödluvan och lyckas med ett fullkomligt själlöst framförande av denna roll. Det som sticker ut är Gary Oldman i rollen som Vampyrjägaren. I sina scener dominerar han fullständigt och man glömmer nästan för en stund hur medioker resten av filmen är. Men den är inte fullkomligt usel, bara ganska ointressant.

Betyg: 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar