söndag 21 januari 2018

Jim & Andy (2017) Betyg: 7/10



Mycket underhållande dokumentär om inspelningen av Man on the Moon, filmen där Jim Carrey gestaltar Andy Kaufman. Den här filmen borde väl egentligen ha slutförts nån gång när Man in the Moon kom ut (i slutet av 90-talet). Men tack vare Netflix så kom den i alla fall till slut. Carrey går in för rollen till 100% och agerar dygnet runt som Kaufman under hela inspelningstiden. Allt i bästa Andy Kaufmananda. Det är en hel del underhållande situationer i filmen, och eftersom jag verkligen är ett fan av Kaufman så kan jag inget annat än uppskatta Jim Carreys hängivenhet.

Betyg: 7/10

lördag 20 januari 2018

OtherLife (2017) Betyg: 6/10


Ren har uppfunnit en drog som skapar omedelbara minnen i människans hjärna, och de är omöjliga att skilja från minnen som man faktiskt upplevt. Hennes företag jobbar med att paketera detta som en produkt inom upplevelser/nöje. När hennes pojkvän testar en av produkterna som inte är färdig häktas hon och tvingas välja mellan ett långt fängelsestraff eller att bli försökskanin på en variant av hennes uppfinning där hjärnan ges upplevelse av ett långt fängelsestraff.

Bra B-films science fiction. Och jag menar inte det på något negativt sätt. Detta är en film utan stora stjärnor, och med en begränsad budget. Den är utifrån detta mycket bra. Manuset lyckas nästan hela vägen in i mål, men trasslar till det en aning vilket gör den något förvirrande. Det kan iofs vara ett medvetet val, vilket tyvärr händer alltför ofta av filmskoleutbildade förstagångsregissörer.

Betyg: 6/10

torsdag 4 januari 2018

The Good Place Säsong 1 (TV-serie) Betyg: 8/10

Eleanor Shellstrop dör och kommer till livet efter döden. Hon får reda på att hon hör till den lilla väldigt lilla minoritet som levt ett sådant gott liv att hon hamnar på "det goda stället". Eleanor inser dock snabbt att det har blivit en förväxling och att det var meningen att en annan Eleanor Shellstrop skulle ha varit där. Men då hon har förstått att "det dåliga stället" är riktigt fruktansvärt så väljer hon att undanhålla sanningen från alla andra. Tyvärr så finns det mekanismer i efterlivet som gör att detta leder till konsekvenser....

Annorlunda och riktigt underhållande tv-serie med Kristen Bell (Veronica Mars) och Ted Danson (Cheers). Se den! Säsong 2 går just nu i USA, och en tredje är planerad.

Betyg: 8/10

Crossroads (1986) Betyg: 6/10


Kan ni legenden om Robert Johnson som sålde sin själv till djävulen vid en vägkorsning för att bli en skicklig gitarrist? Där tar den här filmen sin utgångspunkt. Den unge gitarristen Eugene (Ralph Macchio) lämnar New York för södern där han försöker hitta en "försvunnen" Robert Johnson-låt. Han gör sällskap med blueslegenden Willie "Blind Dog" Brown, som blir en slags mentor för honom. (Parallellen till Karate Kid är uppenbar.) Naturligtvis så träffar de på djävulen och Eugene tvingas att duellera mot hans gitarrist (Steve Vai). Den duellen är det överlägset bästa i filmen, som för övrigt har stått sig väl genom decennierna. En klart sevärd film måste jag säga.

Betyg: 6/10