lördag 9 april 2016

The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret S1-S3 (2009-2016) (TV-serie) Betyg: 8/10

Serie jag halkade in på pga att två huvudroller spelas av folk från den lysande komediserien Arrested Development. Vi möter Todd Margaret som plötsligt (och oväntat) blir befordrad till att ta över företagets Londonkontor där han får ansvar för att ta hand om lanseringen av energidrycken Thunder Muscle. Todd har några problem. Han är fullkomligt inkompetent, han vet inget om England, han ljuger notoriskt för att försöka framstå bättre.

Kul idé till en serie, och den börjar i lite halvhygglig takt. Men avsnitt för avsnitt så växlar den upp och till slut så är den riktigt rolig. Det är ingen jobbigt lång serie, utan tre säsonger á sex korta avsnitt. Väl investerad tid! Rekommenderas!

Betyg: 8/10


onsdag 6 april 2016

Legend (2015) Betyg: 9/10

Berättelsen om de två gangster-tvillingbröderna Reggie och Ronald Kray som under 1960-talet tog över London. Den ena brodern Ronald är psykiskt instabil, vilket får konsekvenser när Reggie tvingas lämna över ansvaret för deras business till honom under en tid. Reggie slits mellan kärleken, lojaliteten till sin bror och sitt kall som gangster.

Baserad på verkliga personer och händelser. Det finns många saker kring Legend som gör att varningsklockorna ringer för mej. Men inga av dessa farhågor blev verklighet. Istället så blir jag indragen i en riktigt bra film, där det allra bästa är Tom Hardys skådespelarinsats som tvillingbröderna. Otroligt skickligt spelat, och likaså mästerlig produktion som gör det hela trovärdigt. En riktigt bra film helt enkelt!

Betyg: 9/10