tisdag 10 juni 2014

Homefront (2013) Betyg: 5/10

En f d. narkotikapolis har under ny identitet flyttat till en småstad tillsammans med sin dotter. Trots att han försöker leva ett liv i skymundan så blir han snart involverad i tjafs med den lokala knarklangaren.

Klart över förväntan. Underhållande. Jason Statham är hygglig i huvudrollen. Uppbackad av James Franco, Winona Ryder och Kate Bosworth så är skådespelarenivån klart över vad man kan hoppas på för en B-action som denna. 

Betyg: 5/10

måndag 9 juni 2014

Blue Jasmine (2013) Betyg: 7/10

Den rika Jasmine flyttar från New York i samband med sin skilsmässa då hennes man åkt i fängelse och alla deras tillgångar har frusits. Hon kommer för att bo hos sin bohemiska syster Ginger i San Fransisco. Jasmine har en överlägsen attityd mot sin syster och hon ogillar Ginger's pojkvän Chili, vilket hon inte drar sig för att visa. Jasmine lär snart känna diplomaten Dwight, som hon hoppas ska hjälpa henne tillbaka till det ljuva livet.

Detta är Woody Allens senaste film, som Cate Blanchett förtjänstfullt fick en Oscar för sin prestation i titelrollen. Helt klart en bra film, men i mitt tycke inte det makalösa mästerverk som en del har velat få den till. Missförstå nu inte för Blue Jasmine är en mycket bra film, men det finns många andra Allen-filmer som är i samma klass eller bättre. Helt klart en film som bör ses i alla fall.

Betyg: 7/10

söndag 8 juni 2014

Leave the world behind (2014) Betyg: 6/10


Intressant dokumentär om svenska musikundret Swedish House Mafia, dvs Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso. Vi får följa dem under deras stora avskedsturné då de gör 50 spelningar runtom världen. Den officiella anledningen till att de splittras är att de tycker att de nått toppen, och inte vet vad nästa steg skulle kunnat vara. Men efter en stund så kommer man under ytan på dem och får de att det finns motsättningar och meningsskiljaktigheter mellan trion. För den som läst vilken rockbiografi som helst så är detta vardagsmat, dvs något som händer i varenda rockband. Kombinationen av framgångsuppblåsta egon och turnélivets tristess förorsakar slitningar. Tyvärr så var SHM inte kapabla att kommunicera med varandra, vilket kunde ha gjort att de hade kunnat fortsätta sin framgångssaga. Istället så riskerar de att bli den "one hit wonder" som de själva reflekterar kring i filmen. För även om man inte ska underskatta deras framgångar, så kan man knappast räkna deras korta karriär som något annat än att de skrapade på sin potential. Klart sevärd för dej som älskar SHM, eller för dej som liksom jag vill få lite koll på de överhuvudtaget är/var. Inte direkt någon dramaturgisk fulländad dokumentär, men likväl mycket intressant.

Betyg: 6/10


White house down (2013) Betyg: 6/10

Klart underhållande actionrulle som är en av flera där amerikanska presidentresidenset Vita Huset attackeras. Här möter vi Channing Tatum i rollen som polisen som besöker Vita Huset tillsammans med sin dotter när plötsligt en grupp terrorister övertar kontrollen över byggnaden. Han får kämpa för livet i ett försök att rädda såväl sin dotter som presidenten (spelad av Jamie Foxx). 

I regi av Roland Emmerich som är en framgångsrik actionregissör med filmer som Independence Day (och en del som jag tycker är dynga) på sin meritlista. White House Down var helt klart underhållande, långt över genomsnittet när det gäller actionfilmer.

Betyg: 6/10

lördag 7 juni 2014

Percy Jackson 2: Sea of Monsters (2013) Betyg: 4/10

Film två av serien om Percy Jackson bekräftar bara det som första filmen påvisade. Det här är en dålig kopia av Harry Potter-serien. Percy är son till havsguden Poseidon och får sin träning på ett läger/(skola för andra "halvgudar, dvs barn som gudarna har med människor. Helt ärligt så var det 4 månader sedna jag såg filmen och mitt engagemang för att skriva om den är uppenbarligen inte så stort. Dock så ger jag filmen snäppet bättre i betyg än 1an, eftersom den här var aningen lite mer spännande/underhållande. 

Betyg: 4/10

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007) Betyg: 4/10

I film två om Fantastiska Fyran (Fantastic Four) så får de kämpa mot den legendariske Silver Surfer som hotar förgöra Jorden.Tyvärr så blir det ändå inte speciellt spännande. Jag gillar serietidningen, men i filmformat så var de två FF-filmerna ingen hit. Det är på gång en ny filmatisering av Fantastic Four. Jag håller tummarna för att den blir bättre!

Betyg: 4/10

Studio 60 on the Sunset Strip Säsong 1 (TV-serie) (2006-2007) Betyg: 8/10

TV-serie som handlar om livet bakom kulisserna på ett livesänt sketchprogram (tänk Saturday Night Live). När han som ansvarar för programmet gör bort sig så vänder tv-bolagets chef sig till Matt och Danny, två som tidigare arbetat där, och ger dem de kreativa ansvaret för programmet. Vi får sedan följa dem bakom kulisserna och på scenen. Det är en serie som ganska snabbt växer sig stark hos tittaren, med bra stories om allt från himmel och jord. Och ja, det finns naturligtvis en del romantik i serien också. Ifall du undrade.

Den ena huvudrollen Matt spelas av Matthew "Chandler" Perry, som är riktigt bra här. Matt kombinerar Chandlers charm med en humor som är mindre "påfrestande" än den som var Chandlers signum. Jo, jag gillade Chandler rejält också. Men det här känns fräschare. Andra nyckelskådespelare i serien är Amanda Peet, Bradley Whitford och Lucy "Dawn i Office UK" Davis. Bra skådisar, bra manus. Kul och engagerande, inte minst mot slutet av denna 22 episoders säsong 1. Tyvärr så ratades serien och det blev ingen fortsättning. Rekommenderas definitivt ändå.

Just nu går hela serien på 6 DVDer att köpa för löjliga 29 kr på cdon. Vad tvekar du på?

Betyg: 8/10